Akkrum.net

Met een eendaags FlowerPowerfestival op zaterdag 27 augustus 2022 gaat Akkrum terug naar de jaren zestig en zeventig. Muziek, theater, dans, kunst en kleding brengen het dorpscentrum in de sfeer van provo’s en hippies. Van 12.00 tot 23.00 uur zijn er op de Tsjerkebleek een keur aan activiteiten.

Het FlowerPowerfestival moet een hoog hippiegehalte krijgen. Alle inwoners van Akkrum/Nes zijn van harte welkom in hun hippiekleding. ,,Het moet een groot theater worden’’, vertelt voorzitter Jouke Poortman van de initiatiefgroep. Het idee komt uit de koker van It Akkrumer Dreamteater in samenwerking met Doarpskeamer Akkrum, Akkrum/Nes Centraal, de Merkecommissie en ondernemersvereniging VOAN. De organisatoren willen een zo breed mogelijk festival op touw.

Met een waaier aan ideeën gaat initiatiefgroep de komende maanden aan de slag om het festival vorm te geven. ,,We zijn op zoek naar mensen, clubs, buurten en verenigingen, die samen met ons voor de invulling van het FlowerPowerfestival zorgen en willen meedenken en uitvoeren", aldus Jouke Poortman.

Een van de hoogtepunten wordt het FlowerPowermuziekspektakel 's avonds op de Tsjerkebleek met een grote hippieband. Overdag spelen muziekbandjes uit Akkrum en omgeving. De eerste muziekgroepen hebben zich al bij de organisatie gemeld voor een optreden in flowerpowerstijl. Doel is om meerdere bandjes te laten spelen, zodat ze elkaar kunnen afwisselen.

Figuranten, dansers, muzikanten en andere hippies kunnen zich opgeven bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)