Akkrum.net

De vrijwilligers van Brandweer Akkrum hebben woensdag 3 juli 2024 een druk middagje gehad. Ze werden voor een woningbrand, eenzijdig ongeval en 's avonds nog een keer aardgaslekkage opgeroepen. In alle gevallen hebben ze hulp verleend zonder dat er al te ernstige gevolgen waren.

Even voor tweeën ‘s middags rukten de vrijwilligers uit naar het Leechein in Akkrum voor een woningbrand. Na wat bluswerk en ventileren konden ze iets meer dan een uur later terug naar de kazerne.

Een half uur later ging het alarm weer, nu voor een eenzijdig ongeval bij Haskerdijken. Een bestelbus was in de berm geraakt en daarna tegen een boom gereden. Onderweg naar de plek van het ongeval kregen ze het bericht dat de bestuurder ongedeerd naast het voertuig stond en dat hulp daarom alleen voor veiligstellen van het voertuig nodig was.

De derde melding kwam even na achten 's avonds. Het ging om een aardgaslekkage in een woning aan de Leppedyk in Akkrum. Het lukte de brandweer om het lek provisorisch te dichten in afwachting van de monteur van Liander, die het werk afmaakte.

Foto: Brandweer Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)