Akkrum.net

,,Een topdag en we zien nu alweer uit naar volgend jaar.’’ De Buitenspeeldag in Akkrum op woensdagmiddag 12 juni 2024 trok over de driehonderd kinderen naar het veld achter de Brede School. De weersomstandigheden zagen er aanvankelijk niet echt mooi uit en er viel zo nu en dan regen. Vanaf de start van het evenement was het droog en liet de zon zich regelmatig zien.

Vol enthousiasme kijkt de Buitenspeeldagcommissie van Akkrum-Nes Centraal terug op een drukke en gezellige middag. Agnes Boschma, Jeltje Nijdam en de nieuwe commissieleden Gauke Mud en Leonie Diepeveen waren vanaf januari 2024 al bezig met de voorbereidingen. Samen met veertien vrijwilligers konden ze de drukte net zo’n beetje aan, maar ,,een paar meer mensen was beter geweest’’.

De grote springkussens van Jumpverhuur in Akkrum trokken de hele middag drommen kinderen. Schoenen uit, was het devies. ,,We hadden dit jaar geen buikschuifbaan met brandweer, die er water op spoot, maar dat was achteraf ook te koud geweest’’.

Clown Knapie
,,Onze favoriete clown Knapie was er. Van zijn optreden hebben de jongste kinderen weer erg genoten. Hij had voor de liefhebbers ook weer heerlijke suikerspinnen meegenomen.’’ De rij voor de suikerspinnenkraam was lang, maar tijdens het wachten konden kinderen even gezellig bijkletsen en lol hebben.

Ko Kool met zijn Tukotuktax reed in het dorp gezellige rondjes met de kinderen die dat wilden. Voor de ouders stond koffie en thee klaar met cake. Voor de kinderen was er onbeperkt drinken en een heerlijke krentenbol.

De Buitenspeeldag wordt landelijk op meer plaatsen georganiseerd en is een initiatief van Jantje Beton, de organisatie die graag wil dat ,,iedereen nooit stopt met spelen''.

Foto's: Buitenspeeldagcommissie

240612 Akkrum Buitenspeeldag c BSCommissie 5

240612 Akkrum Buitenspeeldag c BSCommissie 1

240612 Akkrum Buitenspeeldag c BSCommissie 6

240612 Akkrum Buitenspeeldag c BSCommissie 3

240612 Akkrum Buitenspeeldag c BSCommissie 7

Nog geen reacties.

(advertentie)