Akkrum.net

Doarpskeamer Akkrum-Nes wil oudere inwoners helpen bij het regelen van een boosterprik tegen corona. De huisartsenpraktijk werd vorige week platgebeld door zestig- en zeventigplussers, die oplopen tegen het maken van een afspraak via de telefoon of via de website van de GGD. Tussen kerst en de jaarwisseling zitten vrijwilligers van de doarpskeamer klaar om te helpen. Ze vragen tegelijkertijd nadrukkelijk aan familie, buren of kennissen om te kijken naar ouderen, die moeite hebben om hun boosterprik te regelen.

,,Het is een groot probleem om telefonisch een afspraak bij de GGD te maken. Via de website lukt het nog wel, maar dan moet je wel een computer of mobiele telefoon hebben. Niet iedereen op leeftijd is daar even handig in. Juist hen willen we helpen’’, aldus voorzitter Eelco Sixma van Doarpskeamer Akkrum-Nes. Hij is blij dat de gemeente Heerenveen alle 75-plussers een brief met informatie stuurt. Daarin staat onder andere dat ze donderdag 30 december 2021 zonder afspraak een prik in het WTC Expo te Leeuwarden kunnen halen. Niet alle ouderen zijn met de brief geholpen, constateert Sixma.

Voor het einde van dit jaar hebben naar verwachting alle niet-mobiele thuiswonende mensen een boostervaccinatie ontvangen. Samen met de huisartsen heeft de GGD mobiele teams gevormd, die ook de bewoners van de nu 159 bij de GGD aangemelde zorginstellingen voor het einde van het jaar zullen prikken. Bewoners en medewerkers van Leppehiem zijn al gevaccineerd.

Doarpskeamer Akkrum-Nes is te bereiken op telefoonnummers van Hennie Sixma 0610-777831 en Eelco Sixma 0646-221943

Lees ook:
Boosterprik zonder afspraak voor 75-plussers

 

Nog geen reacties.

(advertentie)