Akkrum.net

Met het project “Hart voor Akkrum-Nes” wil Doarpskeamer ED de inwoners van beide dorpen vanwege de coronapandemie een hart onder de riem steken. Doel is om beide dorpen vlak voor Valentijnsdag vol te hangen met harten, die door inwoners van beide dorpen zijn gemaakt. ,,We gaan voor duizend harten in welke vorm dan ook.’’ Iedereen mag meedoen: van leerlingen van de basisscholen tot de inwoners van zorgcentrum Leppehiem.

De vrijwilligers van de Doarspkeamer zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Harten kunnen van allerlei materialen worden gemaakt: karton, stof, plastic en hout. Ook kunnen schilderingen worden gemaakt. ,,Alles is mogelijk, als het maar in de vorm van een rood hart is’’, aldus de organisatoren. Op de website www.Doarpskeamer-ED.nl staan allerlei voorbeelden.

Inspiratieochtend
Voor het opdoen van ideeën voor het maken van een hart wordt een inspiratie-ochtend georganiseerd. Onder voorbehoud van strengere coronamaatregelen is op vrijdag 28 januari 2022 iedereen van 10.00 tot 12.00 uur welkom.

Hartenwandeling
Twee dagen voor Valentijnsdag, dus op zaterdag 12 februari 2022, wordt het dorp met alle harten versierd. Daarna kunnen dorpsbewoners en andere belangstellenden de hartenwandeling maken. ,,Iedereen kan zijn hart ophalen’’, is het devies.

Thuis maken en ophangen
Mensen kunnen ook thuis harten maken en ze bijvoorbeeld voor de ramen of in tuinen ophangen. Speciaal aan kinderen wordt gevraagd om op zaterdag 12 februari de straten vol te tekenen met rode of roze harten. Het wordt een hartverwarmend feest, aldus de initiatiefnemers.
 

Opgeven voor de inspiratiemorgen en de versierdag op 12 februari kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Illustratie: Doarpskeamer Akkrum-Nes

Nog geen reacties.

(advertentie)