Akkrum.net

Doarpskeamer ED in Akkrum-Nes steunt de oproep aan moeders om een brief aan president Poetin van Rusland te sturen en hem te vragen om met de oorlog in Oekraïne te stoppen. Kopieën op papier liggen klaar in de dorpskamer aan de Lange Miente. ,,Laten we Poetin overstelpen met onze brieven’, aldus de initiefnemers.

De oproep komt van Janny Tiesnitsch-Kooistra (70) uit Stiens. Samen met de afdeling Leeuwarden van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International startte ze een schrijfactie om de Russische president Vladimir Poetin wakker te schudden. De brieven zijn ook bedoeld om Oekraïense en Russische moeders een hart onder de riem te steken.

Volgens Tiesnitsch Kooistra herkennen moeders over de hele wereld de angst dat er iets met hun kind gebeurt. ,,Poetin is niet alleen de leider van een kernmacht, maar ook de zoon van een moeder. Ze hoopt dat een brief door moeders een snaar raakt bij de Russische president.’’

In de Doarpskeamer liggen papieren kopieën van de brief in het Russisch, die ook op deze link in het Nederlands, Engels en Russisch is te downloaden. De brief kan naar het adres van Poetin en een kopie naar dat van de Russische ambassadeur in Den Haag worden gestuurd. De adressen staan op de brief.

 

 

Nog geen reacties.

(advertentie)