Akkrum.net

De nieuwe Túnkeamer van Doarpskeamer Akkrum-Nes is zaterdag 22 juni 2024 officieel geopend. De oudste vrijwilliger Jeltsje Boonstra én de jongste vrijwilliger Gezina Koning liepen vanaf het Hennie Sixma-pleintje achter de dorpskeamer dwars door een papieren afscheiding de Túnkamer binnen. Interim-voorzitter Roland van der Starre zei ,,trots te zijn op deze nieuwe aanwinst, een verrijking voor de Doarpskeamer. Daarmee hebben we weer een extra plek om te verbinden’’.

De officiële opening door vrijwilligers vond plaats in het kader van de zogeheten ‘Fryslân Ferbynt Dei’, die provincie heeft opgezet om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Voor het organiseren van deze dag had de provincie een bedrag beschikbaar gesteld. Doarpskeamer Akkrum-Nes heeft van deze regeling gebruik gemaakt en de vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens de opening van de nieuwe Túnkeamer.

Vrijwilligers van de doarpskeamer hebben sinds eind 2023 hard aan de nieuwe uitbouw gewerkt. De sloop van een oude kamer maakte voldoende ruimte. Daarna is door vakmensen en ook door vrijwilligers de nieuwe aanbouw – een serre - gerealiseerd. Een mooie lichte ruimte, aldus het bestuur, waar voornamelijk vergaderingen en presentaties plaatsvinden en waar het Filmhuis Akkrum voortaan ook de zondagmiddag-films laat zien.

De nieuwe aanbouw is energieneutraal, gebruiksvriendelijk en energiezuinig. De Túnkeamer kon gerealiseerd worden door vele sponsors en financiële steun van gemeente Heerenveen, Postcodeloterij Buurtfonds, het provinciale Iepen MienskipFûns, stichting Fûns It Mienskar, Ridderlijke Duitsche Orde (RDO) Balije van Utrecht, woningcorporatie Elkien, Rabobank, P. W. Janssen's Friesche Stichting en de VSBFonds

Foto's: Doarpskeamer Akkrum-Nes

240622 Akkrum Doarpskeamer opening Tunkeamer 3 1000

Met een snoekduik stappen Jeltsje Boonstra en Gezina Koning de nieuwe Túnkeamer binnen.240622 Akkrum Doarpskeamer opening Tunkeamer 4 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)