Akkrum.net

De vijfjarige Tiemen Watzema heeft de dikste lol op het springkussen.

Ondanks een dikke plensbui hadden de kinderen op de Buitenspeeldag 2022 woensdagmiddag in Akkrum dikke lol. Het regenwater kon een deel van hen absoluut niet deren. Na de dikke bui, die na drie kwartier roet in het eten gooide, ging een groot deel van de kinderen naar huis. De kinderen die bleven waren van top tot teen nat. Dat gold ook voor de vrijwilligers. ,,Petje af voor voor de dames en heer, die ons super hebben geholpen, want de kinderen hebben genoten’’, aldus Agnes Boschma en Jeltje Nijdam van de Buitenspeeldagcommissie.

Het begon allemaal al wat twijfelachtig vanwege de weersvoorspellingen, vertelt Boschma. Desondanks begon de commissie in goed overleg met Jumpverhuur toch enthousiast met het opbouwen van de attracties. De bouwers kregen ook al een plensbui over zich heen, maar desondanks gingen ze enthousiast door. Op het terrein achter de Brede School stonden uiteindelijk twee springkussens voor de allerkleinsten, een stormbaan van ruim dertig meter, een mega voetbaldart, een rodeopaard en de Sweeper.

Een groot aantal enthousiaste kinderen kwam met hun ouders op de Buitenspeeldag af. ,,Onze favoriete clown Knapie had dubbel pech onderweg. Zijn auto had het begeven en de leenauto ook. Hij kon er helaas niet bij zijn. Kinderen vroegen ook echt naar hem: waar is onze clown? Daardoor moesten ze helaas ook hun suikerspin missen, al denk ik niet dat de ouders dat heel jammer vonden. Met die regen plakt het dan toch wel meer en komt zo heerlijk in de kleren.’’, vertelt Agnes Boschma.

Bakker Marten Boonstra voor iedereen een krentenbol gebracht. Sommige kinderen hebben er vast meer dan eentje gehad. De lekkere trek van de vrijwilligers werd beloond met een heerlijke assortiment worst van Slagerij Spijkerman. Ondanks de regen hadden de kinderen behoorlijk dorst: ze hebben bijna 40 liter ranja opgedronken.

Foto's: Commissie Buitenspeeldag

Kletsnat, in poncho en op blote voeten, maar wel ,,dikke wille''.220607 Akkrum Buitenspeeldag kletsnatinponcho

Donkere wolken pakken samen boven de Buitenspeeldag (Foto + foto boven: Roelina Watzema-Postma)220607 Akkrum Buitenspeeldag RoelinaWatzemaPostma 1000

Ted Epema (links) en Rik van Raak van Jumpverhuur aan een 'welverdiend bakje' tijdens de opbouw van het parcours.220607 Akkrum Buitenspeeldag Jumpverhuur RikRaak

Natte sokken uit en lekker doorgaan220607 Akkrum Buitenspeeldag nattesokken

 

220607 Akkrum Buitenspeeldag olifant

Nog geen reacties.

(advertentie)