Akkrum.net

Na de zomervakantie start de nieuwe Friese band “Frisian Funk Foundation” met optreden. Deze bijzondere band met leden uit onder andere Akkrum, Heerenveen en Wergea heeft een funky, cool en kwalitatief hoogstaand programma met bekende hits in een net wat ander, swingend jasje, zegt saxofonist Christophe Meijer van de band, die tijdens het FlowerPowerfestival op zaterdag 27 augustus zijn debuut maakt.

De muzikanten hebben voor een deel hun sporen al ruim verdiend in andere nationaal en internationaal bekende muziekgroepen. Zij speelden in hun jonge jaren vaak honderden keren per seizoen in bands als Spargo, Dub Dlead, Fruit Cake, Soulciety, Coconut Showband, Fruits Funk en Kleintje Pils.

De Frisian Funk Foundation ontstond toen zangeres Hanneke Bos en drummer Douwe Jan Pol, beiden uit Akkrum, elkaar troffen en de wens uitspraken om weer terug het podium op te gaan. Ze hadden een voorwaarde: we zoeken goede, zeer ervaren muzikanten. En dat lukte.

Het swingt meteen
Christophe Meijer uit Akkrum, saxofonist van de Frisian Funk Foundation: “Het is heerlijk om met al die sterke muzikanten samen te spelen. Omdat we vroeger allemaal heel veel hebben opgetreden, begrijpen we elkaar goed en swingt het dus ook meteen”.

Buena Vista Social Club
Meijer durft het aan om de vergelijking met de Buena Vista Social Club uit Cuba te maken. “Eerlijk is eerlijk, wij zijn, net als die oude coole bazen uit de Buena Vista Social Club ook allemaal wat jaartjes ouder dan de gemiddelde feestband met jonge honden. Maar die Cubaanse ‘natural cool’ hebben wij ook”, zegt Meijer met een knipoog. “Dus, als we op het podium staan, staat het als een huis.”

Meer op www.fff.frl

Foto: FFF

Nog geen reacties.

(advertentie)