Akkrum.net

De dansers van Dansen in Friesland met Harmonie Akkrum

De Utingeradeelhal in Akkrum had zaterdag 16 maart 2024 een uniek optreden van de blazers en slagwerkers van Muziekvereniging Harmonie Akkrum met de danseressen van Dansen in Friesland. Bij beide clubs bestond de wens om eens gezamenlijk hun kunsten te laten zien.

Met als thema 'De wereld rond met muziek en dans' bracht het fanfareorkest een aantal prachtige stukken. Grote indruk maakte het stuk Black Saturday over de grote bosbranden van 2009 in Australië. Ook het mixorkest leverde een bijdrage met twee stukken, waaronder muziek uit de film Aladdin.

Voor en na de pauze was het podium voor de dansers van Dansen in Friesland (DIF). Op liedjes die mooi aansloten bij het wereldreisthema brachten meerdere groepen hun dansen voor het voetlicht. De meisjes, tussen de 8 en 18 jaar, bewogen sierlijk, deden indrukwekkende trucs en zagen er prachtig uit in telkens weer andere kleding.

Het concert werd vervolgd met het stuk Baba Yetu, dat samen met alle vijftig (!) dansers van DIF werd opgevoerd, waarna het orkest nog een aantal nummers speelde.

Het was een geweldige avond, concludeerden de organisatoren na afloop. Het is de bedoeling om van Fanfare Fever een jaarlijks terugkerend lente-evenement te maken, met elke keer een andere invulling en thema.

Foto's: Alex Zwart

Het mixorkest speelde onder andere muziek uit de film Aladdin.
240316 Akkrum FanfareFever 3 1000

 

 

Het fanfareorkest bracht een aantal prachtige stukken ten gehore. Black Saturday over de grote bosbranden van 2009 in Australië maakte diepe indruk bij het publiek..240316 Akkrum FanfareFever 1 1000

Nog geen reacties.

(advertentie)