Akkrum.net

De storm van zondagmiddag heeft voor een flinke lekkage in mienskipssintrum Leppehiem in Akkrum gezorgd. Het hemelwater stroomde in de technische ruimten van de lift. Oorzaak was de losgewaaide dakbedekking boven de ruimte met de liften en het trapportaal. Met behulp van een hoogwerker heeft de brandweer uit Heerenveen in de vliegende wind de wapperende stukken dakleer verwijderd en de lekkage verholpen.

De melding kwam twintig voor drie binnen. Waarschijnlijk heeft storm Eunice voorwerk gedaan, waardoor de windvlagen van zondagmiddag de dakbedekking de rest deden. Bewoners van Leppehiem zaten op de eerste rang. De hoogwerker stond pal voor de hoofdingang en de ramen van de woningen.

Brandweer Akkrum was tijdens de storm Eunice afgelopen vrijdag ook al bij Leppehiem in actie gekomen. Daar lag bouwmateriaal opgeslagen, dat wegwaaide. De ploeg legde isolatieplaten op een stapel en zekerde die met spanbanden.

Zandzakken op dak

De Akkrumer brandweerlieden hadden het druk. Ze kwamen in totaal drie keer in actie. Met zandzakken hebben de vrijwilligers op een woning elders in Akkrum de losgeraakte dakbedekking verzwaard  Bij de anderee klus was de dakbedekking al van het dak gewaaid en heeft de brandweer losliggende delen en stenen verwijderd.

Foto: Brandweer Heerenveen

 

Nog geen reacties.

(advertentie)