Akkrum.net

Een automobilist is maandagmiddag op de rijksweg bij Nes (H) gewond geraakt na een kop-staart-botsing. Honderd meter daarvoor had zijn voorligger een paard in de sloot gezien, die op dat moment zou worden gered door politie en brandweer. De chauffeur had te laat in de gaten dat de auto voor hem snelheid had verminderd. Hij kon nog wel uit de auto stappen, maar is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De aanrijding ontstond op de A32 even voorbij het aquaduct richting Grou. Een van de paarden van Bauke de Boer van de Stâl fan Bokkum was in de sloot beland. De gewaarschuwde brandweer kwam net aanrijden en politie was net gearriveerd, maar richtte de aandacht eerst op het ongeval. Samen met De Boer lukte het vrij vlot om het jonge paard met behulp van touwen uit de sloot te trekken.

De rijksweg was over een groot gedeelte ter hoogte van het ongeval door Rijkswaterstaat over een rijbaan afgezet. Beide voertuigen waren zo zwaar beschadigd dat ze door een bergingsbedrijf zijn afgevoerd. Al met al hadden de hulpdiensten een uur werk.

Foto's: Brandweer Akkrum

220912 Nes paardindesloot BasukedeBoer

Nog geen reacties.

(advertentie)