Akkrum.net

Een lekkende butaanbrander heeft donderdag aan het eind van de ochtend voor een gasalarm in de G. S. Ruiterstrijtte in Akkrum gezorgd. Na een korte speurtocht vond Brandweer Akkrum de boosdoener in de kast van een berging. Metingen wezen uit dat er geen gevaar voor explosie was. De gewaarschuwde politie hoefde niet in actie te komen, gasnetbeheerder Liander evenmin.

Verontruste buurtbewoners roken een gaslucht, maar konden de bron niet ontdekken. Ze alarmeerden even na elven de hulpdiensten, waarvan uiteindelijk alleen een ploeg van de Brandweer Akkrum in actie kwam. Brandweerlieden gingen tijdens hun zoektocht bij diverse woningen naar binnen.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Viergasmeter van Brandweer Akkrum bedoeld voor het meten van gassen en het bepalen van explosiegevaar.

Viergasmeter van Brandweer Akkrum bedoeld voor het meten van gassen en het bepalen van explosiegevaar.

Butaanbrander zorgt voor gasalarm in AkkrumEen lekkende butaanbrander heeft donderdag aan het eind van de ochtend voor een gasalarm in de G. S. Ruiterstrijtte in Akkrum gezorgd. Na een korte speurtocht vond Brandweer Akkrum de boosdoener in de kast van een berging. Metingen wezen uit dat er geen gevaar voor explosie was. De gewaarschuwde politie hoefde niet in actie te komen, gasnetbeheerder Liander evenmin.Verontruste buurtbewoners roken een gaslucht, maar konden de bron niet ontdekken. Ze alarmeerden even na elven de hulpdiensten, waarvan uiteindelijk alleen een ploeg van de Brandweer Akkrum in actie kwam. Brandweerlieden gingen tijdens hun zoektocht bij diverse woningen naar binnen.

Nog geen reacties.

(advertentie)