Akkrum.net

Het brandweerkorps van Akkrum heeft donderdagmiddag lange tijd mee helpen zoeken naar de bron van stankoverlast in Grou. Bij De Mâr Houtskeletbouw was een ondefinieerbare lucht waargenomen. De wegen rondom het bedrijf werden tijdens de speurtocht afgesloten. Medewerkers van een laboratoriumwagen van het RIVM brachten uitkomst: in het rioolwater werden sporen van benzine en terpentine aangetroffen.

Met het langdurig doorspoelen van het riool is de stankoverlast verdreven. Gevaar voor het milieu is er volgens de medewerkers van het RIVM niet geweest. Het mobiele lab staat 24 uur per dag klaar om uit te rukken naar incidenten waar eventuele chemische of radiologische stoffen bij betrokken zijn. Op de plaats van het incident kunnen chemische en biologische analyses worden uitgevoerd.

Terwijl de Grouster brandweerploeg op de Jister nog druk bezig was, kwam een melding van een schoorsteenbrand even verderop in Grou. In overleg met de dienstdoende brandweerofficier is een ploeg daar naar toe gegaan. De hoogwerkers uit Leeuwarden was ook opgeroepen, maar hoefde niet in actie te komen en is halverwege terug naar de kazerne gegaan. ,,Het bleek allemaal gelukkig mee te vallen. De eigenaren laten de schoorsteen nakijken’’, aldus een woordvoerder van Brandweer Grou.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)