Akkrum.net

De klokkenluidersact haalde de voorpagina van de Leeuwarder Courant.

De bonte avond ‘Akkrumers voor Akkrumers’ tijdens de Akkrumer Merke keert terug. Na dertien jaar afwezigheid staan acht artiesten klaar om zaterdagavond 29 juni 2024 zich van hun beste kant te laten zien. De variatie in optredens is groot, vertelt organisator en gangmaker Klaas Zijlstra van de Merkecommissie. De eerste bonte avond was 2009, de tweede in 2011. ,,Dy wiene doe in grut súkses.’’

Toneelstukjes, playback-acts, sketches, een zangkoor, levende muziek. Alles komt voorbij op de avond, die eenzelfde opzet heeft als de televisieshow Holland’s Got Talent. De publieksjury beoordeelt de kandidaten op creativiteit, oorspronkelijkheid en andere factoren. Voorop staat dat het een gezellige avond wordt, aldus Klaas Zijlstra.

De eerste twee edities van Akkrumers voor Akkrumers waren een klaterend succes. Een van de spectaculaire optredens was dat van Siebe van Sinderen als monnik, die op de klanken van André van Duin’s liedje Bim Bam Bom (‘Als de klokken in het Zuiden…’) op het podium in de feesttent aan een groot touw deed alsof hij de klokken luidde. Hij zat in een tuigje aan het touw vast en werd steeds een klein eindje de lucht in getrokken, net als in de videoclip. Totdat de mannen aan het andere einde van het touw besloten hem tot in de nok van de tent te hijsen.

Twee jaar na de eerste editie wisten de bezoekers wat ze konden verwachten. Het enthousiasme om mee te doen was groot. Dat is anno 2024 wat minder, met name onder de jongeren.

Twee grotere en zes kleine acts zorgen voor een circa twee uur vullend avondprogramma, die om 20.00 uur begint. Opvallend is de deelname van een groep vrouwen en mannen uit Nes en Akkrum, die tijdens de vorige editie ook meedeed. Ze zingen live en zorgen voor de nodige hilariteit, vertelt Klaas Zijlstra. Ook een vrouwenvolleybalteam van AVC ‘69 doet mee. Spreekstalmeester is Herman Gaarman, die alle acts aan elkaar praat.

Winnaar van de twee vorige edities, Sjirk de Vries, doet dit jaar niet mee. Zijn draaiorgel-act met levende poppen op muziekinstrumenten met trommels, bekkens en andere instrumenten, scoorde destijds hoge ogen bij de jury en publiek. Overigens was het verschil in beoordeling tussen jury en publiek tijdens de vorige edities behoorlijk groot. ,,Dat skeelde nochal eefkes.’’

  • Bonte avond Akkrumers voor Akkrumers
  • Zaterdag 29 juni 2024 20.00 tot crica 22.00 uur
  • In de feesttent

Foto's: Pier van der Heide

Sportvissers Durk Kooistra (links) en Tjerk van der Velde vanuit hun bootje in actie op het podium in de feesttent.Sportvissers Durk Kooistra (links) en Tjerk van der Velde vanuit hun bootje in actie op het podium in de feesttent.

Volleybaldames van AVC '69 in vol ornaat op het podium.240622 AkkrumersvoorAkkrumers AVC volleybaldames

240622 AkkrumersvoorAkkrumers BonteGroep

Lisette Neijts en partner in actie240622 AkkrumersvoorAkkrumers LiesetteNeijts

Sjirk de Vries met zijn ploeg, die een levend draaiorgel op het podium zetten en daarmee de eerse prijs won.240622 AkkrumersvoorAkkrumers SjirkdeVriesmetdraaiorgelploeg

240622 AkkrumersvoorAkkrumers zangeres

Sjirk de Vries met zijn ploeg, die een levend draaiorgel op het podium zette en daarmee de eerstprijs won.

3 Durk Kooistra en Tjerk van der Velde
4. Volleybaldames AVC
5 Lisette Neijts en

Nog geen reacties.

(advertentie)