Akkrum.net

Cor ten Kate krijgt in het bijzijn van zijn familie en vrienden het boek uitgereikt door schrijver Fred Steigenga

Cor ten Kate heeft zondag in Leppehiem het eerste exemplaar van het boek 'Baracke E: patiëntenparadijs' uitgereikt gekregen door schrijver Fred Steigenga. Het boek gaat over de kampervaringen van Cor ten Kate tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Cor ten Kate is 99 jaar en woont in Akkrum in zorgcentrum Leppehiem. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij als dwangarbeider tewerkgesteld in een concentratiekamp in Duitsland. Samen met twee vrienden weet hij daar te ontsnappen maar uiteindelijk worden ze opgepakt en komen ze terecht in de AEL (Arbeits Erziehungs Lager) bij Lahde. Deze kampen waren bestemd om buitenlandse dwangarbeiders die ontsnapt waren uit een ander kamp, maar ook criminelen en saboteurs, te 'heropvoeden'. De Gestapo had de dagelijkse leiding in deze kampen en voerde een meedogenloos regime uit. Hoe zijn Cor en zijn vrienden in staat de zware dwangarbeid en het strenge regime te overleven? En kunnen de vrienden ook uit dit kamp ontsnappen en weg komen uit vijandig gebied?

Cor ten Kate vertelde zijn persoonlijke verhaal aan schrijver Fred Steigenga, Cor was bevriend met de vader van Fred Steigenga. 

Het boek 'Baracke E: Patiëntenparadijs, vriendschap voor vrijheid' wordt uitgegeven door uitgeverij  Aspekt in Soesterberg. 

 

231008 boek overlever strafkamp 01231008 boek overlever strafkamp 02231008 boek overlever strafkamp 04

 

Nog geen reacties.

(advertentie)