Akkrum.net

Johnny van der Lely haalt de spullen voor Oekraïne op. Elly Galama (m) en Hylkje Hettinga sjouwen mee.

Een bliksemactie in Mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum heeft een grote hoeveelheid aan hulpgoederen én geld voor Oekraïne opgeleverd. De spullen worden zaterdag met een vrachtwagen naar het door oorlog geteisterde land gebracht. Initiatiefnemers zijn de uit Oekraïne afkomstige zorgmedewerkers Oksana Apeldoorn en Victoria Basmadzhn, die in Leppehiem werkzaam zijn. Samen met collega’s en inwoners startten ze hun actie dinsdag, vrijdag werd de vracht voor hun geboorteland opgehaald.

,,Onze collega's uit Oekraïne laten weten dat ze ontzettend dankbaar zijn voor alle aandacht, steun en bijdrages van mensen. Ze waarderen de aandacht echt, maar ze zijn heel emotioneel’’, vertelt Cindy van Lubek van de afdeling communicatie van Leppehiem. ,,De oorlog in Oekraïne leeft bij veel mensen, ook binnen Leppehiem. Onze beide collega's uit Oekraïne zijn erg bezorgd over familie en vrienden in het gebied.’’

Activiteitenbegeleidster Elly Galama had handen te kort om de actie te begeleiden. Ze kreeg de hele week hulp van vrijwilligers Klaas en Hylkje Hettinga uit Reduzum. Zijn moeder woont in Leppehiem en toen ze van de actie hoorden, boden ze direct hun diensten aan. Alle goederen zijn in dozen en zakken ingepakt en van stickers met een omschrijving van de inhoud voorzien.

,,Fan alles ha wy klear makke en ynpakt: iten, drinken, berneklean, sliepsekken, babyluiers, shampoo en neam op. Oeral wêr’t de famylje fan Oksana en Victoria ferlet fan hiene, ha wy hjir hast’’, vertelt Elly Galama. Bewoners van Leppehiem en hun familie hielpen ook enorm mee. ,,Der binne in protte dy’t harren kasten nochris goed neirûn ha. De ien kaam mei al syn skuon, wêr’t er útgroeid wie, in oar mei in har hiel dierbere jurk. Geweldich’’, aldus Elly Galama.

De partner van Victoria Basmadzhn, Johnny van der Lely, haalde vrijdagmiddag de eerste vracht op. Zijn busje was te klein. Partner Douwe van Leppehiem-collega Bea Halbertsma kwam later met de vrachtwagen voor de rest. De bewoners van Leppehiem haalden met een bingomiddag nog eens een bedrag van 228,20 euro op.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Een bliksemactie in Mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum heeft een grote hoeveelheid aan hulpgoederen én geld voor Oekraïne opgeleverd. De spullen worden zaterdag met een vrachtwagen naar het door oorlog geteisterde land gebracht. Initiatiefnemers zijn twee uit Oekraïne afkomstige zorgmedewerkers Oksana Apeldoorn en Victoria Basmadzhn, die in Leppehiem werkzaam zijn. Samen collega’s en inwoners startten ze hun actie dinsdag, vrijdag werd de vracht voor hun geboorteland opgehaald.

Hylkje Hettinga uit Reduzum pakt dozen in.Hylkje Hettinga uit Reduzum pakt dozen in. Een bliksemactie in Mienskipssintrum Leppehiem te Akkrum heeft een grote hoeveelheid aan hulpgoederen én geld voor Oekraïne opgeleverd. De spullen worden zaterdag met een vrachtwagen naar het door oorlog geteisterde land gebracht. Initiatiefnemers zijn twee uit Oekraïne afkomstige zorgmedewerkers Oksana Apeldoorn en Victoria Basmadzhn, die in Leppehiem werkzaam zijn. Samen collega’s en inwoners startten ze hun actie dinsdag, vrijdag werd de vracht voor hun geboorteland opgehaald.

 

Nog geen reacties.

(advertentie)