Akkrum.net

Dweilorkest Bjusterbaarlik uit Akkrum heeft de aftrap van musical De Tocht in Leeuwarden muzikaal opgeluisterd. Vijfhonderd mensen reden een of meerdere etappes van de tweehonderd kilometer lange tocht in de Elfstedenhal. Het spektakelstuk diende als warming-up voor De Tocht. Tegelijkertijd haalden de schaatsers uit heel Nederland en meerdere Bekende Nederlanders 26.363 euro op voor stichting Spieren voor Spieren.

Het Akkrumer dweilorkest ondersteunde de officiële start, die door voorzitter Wiebe Wieling van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden werd verricht. Voorafgaand aan de opening van het feestelijke schaatsfestijn werd de ijshal van de Friese hoofdstad door de “bjusterbaarlike” klanken van het Akkrumer dweilorkest overspoeld. Direct nadat de schaatsfanaten de sokken er in hadden gezet, was het opnieuw Bjusterbaarlijk, dat de sporters van energie wist te voorzien. Een 80-jarige deelnemer uit het westen van het land liet zich in front van de Akkrumer muzikanten ontvallen dat ,,het weer een hele happening hier in Friesland is. Bjusterbaarlik!’’

Aanleiding voor dit evenement was het streven van de cast van musical De Tocht om zoveel mogelijk Elfstedenkilometers te rijden. Op die manierf willen ze zich inleven in hun rol voor de voorstelling, die op 1 oktober in première gaat. Hoofdrolspeler Wolter Weulink reed samen met nog twee andere helden uit de musical, Foeke van der Veen en Hendrik Bakker, de volledige 200 kilometer op de ijsbaan.

Foto's: Dweilorkest Bjusterbaarlik

230326 Akkrum dweilorkest Bjusterbaarlik groep230326 Akkrum dweilorkest Bjusterbaarlik trom

 

Nog geen reacties.

(advertentie)