Akkrum.net

De drie betonbakken op de Ulbe Twijnstrawei in Akkrum helpen om de snelheden van het verkeer omlaag te krijgen. Dat blijkt uit de eerste metingen van de particuliere snelheidsmeter van Ferrie A. C. Maaswinkel, die aan de randweg woont. Hij is blij met de resultaten, maar vindt dat de gemeente Heerenveen de betonbakken een betere plek moet geven. Twee ervan staan in een bocht.

In mei 2022 hield een derde van de personenauto’s en vrachtwagen zich aan de maximum snelheid van 30 kilometer per uur. In augustus was dat bijna verdubbeld: 58,4 procent. Het gros van de passanten rijdt sinds de maatregelen tussen de 30 en 40 kilometer per uur. Uit de snelheidsmetingen, die 10 procent kunnen afwijken, blijkt dat het aantal hardrijders van meer dan 70 kilometer per uur relatief ongeveer even groot blijft: zo’n tien per dag.

https://blog.ferrie.audio/2022/09/snelheid-en-bakken/

Illustratie: Ferrie A. C. Maaswinkel

Er is één reactie:

  • Het mag dan misschien helpen om de snelheid te beperken, maar betonbakken plaatsen op een doorgaande weg waar het vrachtverkeer wordt geacht gebruik van te maken en dan ook nog in een bocht is echt geen goed idee. Het wachten is op het eerste slachtoffer. Ik vind dit een onverantwoorde en onbegrijpelijke actie. 

(advertentie)