Akkrum.net

Akkrum-Nes springt er in positieve zin uit als het om oudjaarschade aan gemeentelijke eigendommen gaat. Het vervangen van twee vernielde verkeersborden kost zo’n honderd euro. De totale schade in beide dorpen kwam vorig jaar nog op 1.900 euro uit.

Medewerkers van het wijkteam kwamen maandagochtend tijdens hun nieuwjaarsronde in Akkrum-Nes nauwelijks vernielingen tegen. In de hele gemeente bedroeg de schade aan verkeersborden door zwaar vuurwerk ongeveer 2.700 euro. Schade aan zes prullenbakken in andere dorpen komt dit jaar op zo’n 1.800 euro. Burgemeester Tjeerd van der Zwan: ,,In totaal is dat zo’n 4.500 euro. Schandalig natuurlijk, maar wel veel lager dan de schade van vorig jaar (8.500 euro) én de laagste schade van de afgelopen tien jaarwisselingen.’’

De wijkteammedewerkers zagen maandagochtend in Akkrum en Nes nog wel overal op straat vuurwerkresten liggen. Een deel van de vuurwerkliefhebbers had zijn rommel zondag al opgeruimd. Anderen doen dat wat later. Ook wordt nog onderzocht of er schade aan een kolk aan de Willem Jehannes Koopmansstrjitte is nadat er zwaar vuurwerk in was gegooid. Het weggeblazen gietijzeren putdeksel is door een passant weer op zijn plek gelegd.

Lees ook: Schade nieuwjaar Akkrum-Nes 1.900 euro

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)