Akkrum.net

Roelf van der Woude en zijn echtgenote Greet Weber in hun rol als burgemeestersechtpaar van New York tijdens het evenement Meet me at th Fountain in 2018.

Oud-Akkrumer Roelf van der Woude (70) heeft alsnog een koninklijke onderscheiding gekregen. De Heerenvener was zestien jaar lid van de gemeenteraden in Boarnsterhim en Heerenveen. Voor de laatste verkiezingen stond hij op een verkiesbare plaats, maar werd onverwacht niet herkozen. Andere scheidende raadsleden, die langer dan twaalf jaar in de raad zaten, kregen tijdens de laatste raadsvergadering op 29 maart wel een lintje. Op het afscheid van Van der Woude had de gemeente toen niet gerekend.

Tijdens een bijeenkomst op het gemeentehuis in Heerenveen werd Van der Woude benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Tjeerd van der Zwan speldde hem de bijbehorende versierselen op. Het kleurrijke raadslid met zijn zwierige panamahoed en meestal getooid met rode sjaal zat de laatste jaren voor Gemeentebelangen Heerenveen in de raad. In november stapte begin november 2017 na veertig jaar uit de Partij van de Arbeid. Hij was het niet eens met de koers van de partij en ging verder in zijn eenmansfractie READ. Eind dat jaar sloot hij zich aan bij de partij GemeenteBelangen Heerenveen.

In de tijd dat hij aan het Heechein in Akkrum woonde, was Van der Woude lid van de gemeenteraad in Boarnsterhim, van 2006 tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2014. Na de eerste periode werd hij fractievoorzitter van de PvdA-fractie.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)