Akkrum.net

Voor de derde keer op rij is de Akkrumer Passion uitgesteld. De repetities waren net weer twee weken geleden gestart, maar het grote aantal coronabesmettingen onder spelers gooit roet in het eten. Het spektakel rond het verhaal van het lijden van Jezus zou op vrijdag 15 april 2022 op de Tsjerkebleek in Akkrum worden gehouden. Gezien het verloop van de coronapandemie gaan de organisatoren ervan uit de Akkrumer Passie volgend jaar wel te organiseren.

,,De vele besmettingen, waar we nu nog mee te maken hebben, helpen ons niet in de voorbereidingen’’, aldus secretaris Jitske Schippers van Stichting de Passie van Akkrum. Ze vertelt dat veel mensen zich als gevolg van coronabesmettingen voor de repetities moesten afmelden. ,,We denken dat we in de korte tijd, die nu nog rest, het stuk niet zo kunnen wegzetten zoals we zouden willen.’’

Zowel voor het koor als de spelers waren twee weken geleden met de repetities begonnen. Het koor deed dat onder leiding van dirigent Hans Bergman in de Terptsjerke. Hij was nog op zoek naar enthousiaste zangers; vooral mannen kon de organisatie in het gelegenheidskoor goed gebruiken. De spelersploeg van diverse ervaren toneelspelers oefende in gebouw De Lantearne onder begeleiding van Annette Hofman, de voorzitter van Stichting de Passie Akkrum.

Illustratie: Stichting de Passie van Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)