Akkrum.net

Een dichte mist en lage temperaturen zorgden vrijdagochtend voor een winterse aanblik. De witte rijp overdekte de bomen en struiken. Automobilisten die vroeg vertrokken, moesten flink krabben, de gemeente strooide donderdag in het begin van de avond al zout over de weg. Echt glad werd het niet, al moesten fietsers en voetganger wel op bevroren plassen op de weg letten.

Net als vorig jaar ligt het skûtsje De Nynke van Prego Zeilzwerven in de kolk bij de spoorbrug. De verlichting in de stagen zorgt ‘s avonds voor een sfeervol beeld. De verlichtingscommissie van ondernemersvereniging VOAN had de verlichting in het centrum al eerder opgehangen. Daar zijn de verlichte kerstbomen deze week bij gekomen.

De winterse periode bracht vrijdagochtend de winter dichterbij. De tuinen van de wooncomplexen Welgelegen en Coopersburg en de Lantearne Tún hadden een wit laagje gekregen. Elders bereiden inwoners zich voor op een koude winter: ze zaagden openhaardhout in de achtertuin.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Het skûtsje Prego in nevelen gehuld in de kolk bij de spoorbrug.221209 Akkrum Kolk spoorbrug winter 1000

221209 Akkrum openhaardhout 1000

 

De Sirius in het mistige en winterse haventje aan de Adam Hurdriderstrjitte in Akkrum. In een aantal binnenhavens in Nes en Akkrum lag een dun laagje ijs op het water.221209 Akkrum haven boot mist 1000221209 Akkrum Welgelegen tuin kerktoren 1000221209 Akkrum Welgelegen tuin winter 1000

 

Nog geen reacties.

(advertentie)