Akkrum.net

Het wandelend bos van het cultureel programma Arcadia, dat deze zomer honderd dagen door Leeuwarden zwerft, kan na afloop voor een deel naar Akkrum-Nes. De bomen in kisten kunnen daar op verschillende locaties diverse zomeractiviteiten luister bij zetten. Het tijdelijke bos is tevens aanleiding voor een discussie over de aanleg van een écht bos in de directe omgeving van Akkrum. Op welke plek dat het beste past, is nog onderwerp van discussie.

Vijftig bomen in kisten zouden na 14 augustus 2022 per oplegger naar Akkrum kunnen verhuizen. De werkgroep ‘Meet Me In The Forrest’ is druk met de voorbereidingen en de uitwerking van het plan. De operatie is niet eenvoudig. Overleg met de organisatie in Leeuwarden over het idee en de uitvoering moet nog plaatsvinden.

Het wandelende bos van 1.200 bomen in achthonderd kisten trekt in de hele zomer door Leeuwarden. Honderd vrijwilligers rijden ze met speciaal gemaakte handpompkarren door de binnenstad. Het idee is van kunstenaar Bruno Dodens, die het project samen met de inmiddels overleden Oerol-initiator Joop Mulder bedacht.

Platanen, eiken, wilgen, berken, elzen en allerlei soorten fruitbomen uit de provincie Friesland staan in de houten kisten, van ongeveer een meter in het vierkant en zo'n 60 en 80 centimeter hoog, afhankelijk van de grootte van de kluit. De kluit - en daarmee de boom – zijn vastgezet op drie haardhoutblokken op de bodem en met sjorbanden. De roze sjorbanden zijn vastgenaaid aan een vierkant doek uit cacaozakken, waarmee de boom na afloop van het project uit de kist kan worden getild.

Foto's: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Januari 2022: Het planten van de 1.200 bomen in grote kisten in Leeuwarden22012052 Leeuwarden Wandelend Bosk naar Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)