Akkrum.net

De samenwerkende organisaties binnen “Doarpsbreed Helpt” in Akkrum-Nes organiseren de komende week acties voor Oekraïne. Insteek is om de Giro 555-geldinzamelingsactie van komende maandag kracht bij te zetten. In Akkrum en Nes zijn tientallen blauwgele posters en harten opgehangen en in winkels staan collectebussen in de kleuren van de Oekraïense vlag. Plaatselijk Belang, de Protestantse Gemeente Akkrum, Raad van Kerken Akkrum-Nes en Doarpskeamer ED zetten samen met de Ds. Hasperschool en OBS Akkrum de actie “Akkrum/Nes heeft hart voor Oekraïne” op touw.

Belangrijkste aandachtspunt is dat vooral geld nodig is, vertelt voorzitter Eelco Sixma van Doarpsbreed Helpt. Hulpgoederen voor Oekraïne zijn er inmiddels in ruime mate, vandaar dat de nadruk op de landelijke geldinzamelingsactie van Giro 555 wordt gelegd.

De beide basisscholen organiseren samen met hun leerlingen de komende week acties, waarmee ze geld inzamelen. Het totaalbedrag gaat naar Giro 555. De komende vier weken is de opbrengst van de zondagse collecte in de Terptsjerke ook voor de landelijke Oekraïne-actie.

Opvangplekken
De verwachting is dat er grote behoefte zal zijn aan opvanglocaties voor de vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland, in Friesland en dus ook in de gemeente Heerenveen. Opties zijn leegstaande panden of bedrijven dan wel onderdak bij particulieren. Aanbieders kunnen zich melden bij de gemeente Heerenveen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 14 0513 (maandag t/m donderdag van 08.30 – 17.00 uur, vrijdag van 08.30 – 16.00 uur). Zie ook de speciale pagina over Oekraïne: https://www.heerenveen.nl/actueel/hulp-voor-oekrainers/

Inwoners van Akkrum/Nes, die vluchtelingen willen opvangen, kunnen dat melden of informatie krijgen via https://takecarebnb.org Takecarebnb is de landelijke organisatie, die sinds 2015 vluchtelingen koppelt aan Nederlandse gastgezinnen. Hebt u Oekraïners onderdak verschaft? Graag melden bij de gemeente.

Foto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

Nog geen reacties.

(advertentie)