Akkrum.net

De jaarlijkse Himmeldei in Akkrum en Nes, die op 11en 12 maart 2022 op stapel stond, is afgelast. De organiserende vereniging van Plaatselijk Belang ziet het nut er niet van in. Reden is dat beide dorpen tot de schoonste van de gemeente Heerenveen behoren en misschien wel van Friesland, aldus een mededeling van voorzitter Aize Hiemstra.

De schoonmaakronde tijdens Himmeldei is van de agenda gehaald, omdat in het dorp op veel plaatsen al wordt schoongemaakt. De scholen, particuklieren en anderen zijn het hele jaar door in de weer. ,,Der binne yn Akkrum en Nes in hiel soad bern en âlderen, dy 't mei in griperke it swalkôffal opromje. It is sa skjin dat je fan de strjitte wol ite kinne’’, aldus de loftuiting op de Facebook-pagina.

De laatste twee jaar kon de Himmeldei vanwege de coronacrisis niet worden georganiseerd. Vanuit de brandweerkazerne starten dan zo’n vijftig tot zestig schoolkinderen en ouderen om in heel Akkrum zwerfvuil te verzamelen. De eerste jaren - rond 2008/2009 - werden zo’n zeven grote containers vol afval bij elkaar gezocht. De laatste jaren liep die hoeveelheid gestaag terug.

Lees ook: Schoonmakers op de vrijdagmiddag

Archieffoto: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 

Nog geen reacties.

(advertentie)