Akkrum.net

Grote vraagstukken over klimaat, natuur, voedsel, dierenwelzijn en ons eigen welzijn vliegen ons bijna dagelijks om de oren. Wat kun je daar als individu aan doen? Dat is een uitdaging voor ons allemaal. Als we de krachten bundelen, kunnen we met elkaar de eerste stappen zetten. Akkrum-Nes Bloeit zet die eerste stappen, samen met vijf andere dorpen in Fryslân, tijdens de Bloeiweek.

Door: Akkrum-Nes Bloeit

De hele week staat barstensvol leuke activiteiten die bijdragen aan een zinvoller, gelukkiger en gezond leven. Een week lang zorgen bewoners en verenigingen van de eigen dorpen voor extra beweging, gezonder eten en nieuwe ontmoetingen.

Een kleine greep uit wat ons te wachten staat: elke ochtend een frisse duik in het open water, deelnemen aan verschillende fietstochten, speciale wandelroutes, samen gezond eten, picknicken in de Doarpstun of de gezondheidsmarkt bezoeken. Het kan allemaal, maar ook meer te weten komen over biologisch tuinieren, samen naar de film of massaal zingen op zaterdag met het popkoor en de andere zangverenigingen. Ondernemers kunnen met elkaar genieten van lokale producten tijdens een ontbijt en de jongeren sluiten de week af met een bruisend feest met biologische hapjes, georganiseerd door STAJ.

Bovendien verdienen deelnemers bij elke activiteit 'bloeipunten', dus doe mee en laat Akkrum en Nes bloeien als nooit tevoren!

Er is nog steeds gelegenheid om mee te doen. Of je nu een activiteit wilt organiseren met je buurt of vereniging, of je wilt aanmelden als vrijwilliger, er is ruimte voor jouw inbreng. Neem contact op met de kerngroep via de website. Samen kunnen we deze Bloeiweek tot een onvergetelijk succes maken!

Logo: Akkrum-Nes Bloeit

Nog geen reacties.

(advertentie)