Akkrum.net

Akkrum krijgt een eigen versie van de Bed-In, die Beatles-gitarist John Lennon samen met zijn kersverse vrouw Yoko Ono in het voorjaar van 1969 hielden. Een week lang lag het pas getrouwde stel in bed als protest tegen de Vietnamoorlog en voor wereldvrede. Tijdens het FlowerPowerfestival op zaterdag 27 augustus 2022 staat op de Tsjerkebleek eenzelfde bed als dat van destijds.

Het eendaagse muziek- en theaterfestival staat bol van de theateractiviteiten en sketches. De voorbereidingen ervan zijn in volle gang. Op het programma staat onder andere de playbackshow van Avro’s Toppop Yeah – in die tijd een absolute televisiehit. De excentrieke discjockey Ad Visser presenteerde het programma; zijn alter ego doet dat in Akkrum.

Kraakwoning op Heechein
De voorbereidingen voor het festival, dat in het teken van de vrije jaren zestig en zeventig staat, zijn in volle gang. Een groep vrouwen bereidt zich voor op hun rol als Hare Krishna’s, een geloofsbeweging met onder andere het hindoeïsme die in 1966 werd opgericht. Aan de overkant van het festivalterrein vieren krakers hun feest in een gekraakte woning. Rellende nozems en provo’s zijn van de partij, een groep politieagenten is nu al in training om straks tegen dat rapalje op te treden. Hippies strijken neer in een tentenkamp op de Tsjerkebleek, een actie die hardwerkende huisvrouwen met argusogen aanschouwen.
 
Vrijwilligers hard nodig
Meer vrijwilligers zijn hard nodig, aldus It Akkrumer Dreamteater, dat het FlowerPowerfestival samen met Akkrum-Nes Centraal, Doarpskeamer Akkrum, ondernemersvereniging VOAN en de Merkecommissie organiseert. Vhulp is welkom op de vrijdag bij de opbouw en aankleding van de Tsjerkebleek, waar twee podia, foodtrucks en een terras komen. Ook voor het geven van de gratis workshops (sieraden maken, tassen versieren, bloemen maken en meer) worden mensen gevraagd.
 

Aanmeldingen graag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto boven/bewerking: Noordoost.nl/Alex J. de Haan

 

Nog geen reacties.

(advertentie)