Akkrum.net

De alles verwoestende brand in een woonboerderij aan de Galemaleane in Akkrum heeft geleid tot meerdere inzamelingsacties voor het gedupeerde gezin. Vader Rudolf, moeder Daphne en hun dochters Inez (16) en Sophie (13) zagen hun woning zaterdagochtend 18 november 2023 in vlammen opgaan. De complete boerderij wordt gesloopt. Nagenoeg hun hele inventaris is weg.

Een van de acties is op touw gezet door het team van dansschool Dansen in Friesland in Akkrum, waarin Inez drie jaar danste. De initiatiefnemers zijn collega-dansers Dyan Sinnema uit Wergea en Anouk Bottinga uit Akkrum. Ze hebben toestemming van de familie Dotinga om een geldinzamelingsactie te houden.

Dyan Sinnema: ,,Het gezin waardeert het heel erg. Ze pakken de boel nu beetje bij beetje op en het gaat best wel goed met ze. Wij doen deze actie samen met ons dansteam, waar wij al drie jaar lang samen met Inez Doting dansen. Sommige meiden in het dansteam dansen al langer met haar. Anouk en ik hebben ook twee jaar met Sophie gedanst. Inez en Sophie dansen beide al lang bij Dansen in Friesland onder leiding van Sherryl Joy Cramer.’’

  • Dyan Sinnema en Anouk Bottinga maken gebruik van het crowdfundingplatform Go Fund Me. De link naar hun pagina is:
  •  https://gofund.me/4315d6ab

Poiesz-spaarkaarten
Helena Pen-Drost uit Akkrum is druk bezig met het inzamelen van spaarkaarten van supermarkt Poiesz. ,,Voor de iets langere termijn heeft de familie nog veel meer spullen nodig, aangezien ze bijna alles zijn verloren. Van de volle spaarkaarten kunnen ze dan straks bijvoorbeeld dekbedden, kussens, keukenspullen, tuingereedschap kopen.’’ Volle spaarkaarten kunnen tot en met zondag 26 november 2023 in de brievenbus van Sinnebuorren 49 worden ingeleverd. Helena Pen brengt ze bij de familie Doting.

Kleding voldoende
Ook is er een inzamelingsactie voor kleding opgestart, maar daar was in minder dan geen tijd meer dan voldoende van gebracht. ,,De familie is ruimschoots van kleding voorzien.''

Buren kokerellen
De directe buren van de familie Doting helpen ook zo veel mogelijk. Zij koken bij toerbeurt voor het gedupeerde gezin.

Foto: Brandweer Akkrum

Nog geen reacties.

(advertentie)