Akkrum.net

Zo’n 130 kinderen doen eind augustus 2022 aan de achtste editie van de Spikerspulwike in Akkrum-Nes mee. Ze kunnen drie dagen sporten, spelen en hutten bouwen. Tweehonderd vrijwilligers helpen de enthousiaste werkgroep, die de organisatie in handen heeft. Financiële steun is er van veel sponsoren en de gemeente Heerenveen.

Traditiegetrouw kan tijdens de laatste drie dagen van de zomervakantie volop getimmerd en gespeeld worden. Veel ouders houden met hun vakantieplanning rekening met de Spikerspulwike. Het evenement is voor veel kinderen een van de hoogtepunten van hun zomervakantie, vertelt Marja Wiersma van de werkgroep.

“Dit evenemint, krekt foar de start fan it nije skoaljier, is net allinich populair by de dielnimmende bern mar ek by al dy heiten, memmen, pakes, beppes, en alle oare doarpsgenoaten, dy’t ús as frijwilliger helpe. Ek guon tieners, dy’t sels net mear as dielnimmer meidwaan meie, binne no yn tou as frijwilliger. Want nei hast seis wike simmerfankânsje fine in soad doarpsbewenners it hiel leuk elkoar wer te sjen. De Spikerspulwike hat in ferbinend effekt dat troch alle leeftydskategoryen hinne giet’’, zegt Wiersma.

De sportvelden achter de brede school in Akkrum bruisen de laatste dagen van de zomervakantie van de activiteiten. In de ochtenden timmeren de kinderen aan zo’n twintig hutten, gemaakt van pallets en hout en verfraaid met versiersels. In de middagen is er een speurtocht door het dorp, een Friese sportmiddag met onder andere fierljeppen, kaatsen, slingeraap, mastklimmen en een
stormbaan. Op de vrijdagmiddag kunnen de kinderen deelnemen aan diverse workshops, zoals pylkebuis maken, bellenblaas XXL, lasergamen en armbandjes maken.

  • woensdag 24 augustus tm vrijdag 26 augustus 2022
  • 9.30 tot 15.30 uur
  • Sportvelden bij de brede school aan de Stringen 1 in Akkrum

Illustratie/foto: Werkgroep Spikerspulwike

Nog geen reacties.

(advertentie)