Akkrum.net

Burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Sybrig Sijtsma hebben een bezoek gebracht aan de tweede dag van Romte Akkrum-Nes. Tijdens hun bezoek werd er door deelnemers aan de hand van de schetsen gepresenteerd wat er tot nu toe besproken is.

Mooi startperspectief

“Dit is een mooi startperspectief!”, aldus Sijtsma, “Als we straks aan de slag gaan in Akkrum, dan zijn dit goede praatplaten.” Sijtsma vertelde van het ontstaan van Romte Akkrum-Nes. In eerste instantie stond ze er vrij neutraal in, maar het enthousiasme en de argumenten van de organisatoren trokken haar over de streep.

Sterk staaltje Akkrum Nes

Van der Zwan prees ook de kracht van het dorp Akkrum. “Het feit dat jullie de provincie, het waterschap en de gemeente mee aan tafel hebben gekregen om samen met de expertise en denkkracht die jullie als inwoners in jullie midden hebben aan de slag te gaan, dat is toch wel weer een sterk staaltje Akkrum-Nes”, aldus de burgemeester.

Democratisering van landschap en water

Inhoudelijk waren beide bestuurders te spreken over de respectvolle wijze waarop er tijdens het schetsen met de kwaliteit van het landschap is omgegaan. “Met name het democratiseren van het landschap en het water, vind ik reuzesterk”, aldus Van der Zwan, “Het uitzicht op het landschap en de toegang tot het water is niet alleen een particulier voorrecht, maar hoort er voor ons allemaal te zijn.”

Als dank voor hun betrokkenheid en voor de beschikbaarheid van de medewerkers van de gemeentelijke organisatie, kregen de bestuurders symbolisch een ‘schetsschuit’ overhandigd (zie foto).

Na hun vertrek zijn de deelnemers aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van de schetsen.

Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.

(advertentie)