Akkrum.net

Lindemans geeft een introductie op de landschappelijke kwaliteit van Akkrum Nes en omgeving
Landschappelijke kwaliteit
Tijdens een korte presentatie neemt landschapsarchitect Reinoud Lindemans de deelnemers van Romte Akkrum-Nes mee in de karakteristieken van het landschap. Door de ogen van de landschapsarchitect worden de kwaliteiten van het landschap helder. Het beekdal is nog altijd goed zichtbaar bepalend voor hoe de ruimte er in en rondom Akkrum en Nes uit ziet.
 
De charme van de ‘achterkant’ van het landschap
Lindemans breekt een lans voor de ‘achterkant’ van het gebied. De gebieden die nu niet voor doorgaand verkeer nuttig zijn, kennen een grote kwaliteit, omdat daar de stilte is te vinden, die grote kwaliteit toevoegt aan het leven en wonen in deze omgeving. Bereikbaarheid is in die gebieden geen toevoeging van kwaliteit.
 
Verder breekt Lindemans een lans om bij het ontwerpen van nieuwe ruimtelijke plannen, het riviertje De Boarn, de hoofdrol te laten spelen. Op die manier speel je in op de landschappelijke kwaliteit.
 
Inspiratie voor het gesprek!
De inhoudelijke inleidingen van de tweedaagse ontwerpconferentie Romte Akkrum-Nes, zijn bedoeld als inspiratie voor de verschillende tafels waaraan de diverse deelnemers met elkaar in gesprek gaan over de ruimtelijke toekomst van Akkrum en Nes. Aan elke tafel zitten diverse landschapsarchitecten die al tekenend een verslag maken van de gesprekken.
  • Volg deze nieuwsfeed om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen tijdens deze twee dagen.