Akkrum.net

Gedeputeerde Hoogland (l) wordt wel blij van de opbrengsten en de werkwijze van de schetsschuit. Hij kreeg de symbolische variant uit handen van dagvoorzitter Smit.

Het zit erop

De tweedaagse ontwerpconferentie Romte Akkrum-Nes in Mienskipssintrum Leppehiem is afgesloten met een presentatie aan de Friese gedeputeerde Douwe Hoogland. Na de laatste schetssessie hebben de landschapsarchitecten gewerkt aan de integratie van alle denkrichtingen en plannen.

Na de presentatie van de verschillende scenario’s wordt een boekje gepresenteerd dat huis aan huis in Akkrum en Nes wordt verspreid. De verschillende schetsen, die gedurende de conferentie zijn gemaakt, zullen als illustratie dienen.

 

Prachtig proces

“We kijken terug op een prachtig proces met heel veel resultaat”, aldus dagvoorzitter Canisius Smit. Mede-organisator Zwier Kroese bevestigt het beeld: “Wat is er de afgelopen twee dagen veel gebeurd. Iedereen heeft vanuit zijn eigen betrokkenheid, creativiteit en deskundigheid een bijdrage geleverd aan dit resultaat.”

 

“Zoals de wethouder zei, is het een mooi startpunt voor het gesprek over de ruimtelijke ontwikkeling van onze mooie dorpen en omgeving”, aldus Kroese.

 

"Ik wurd hjir wol bliid fan"

Ook gedeputeerde Douwe Hoogland is ronduit positief over de resultaten van de tweedaagse conferentie. “Dizze manear fan wurkjen past naadleas yn de gebiedsgerjochte oanpak, dy’t no útgangspunt is foar it Fryske Program Lanlik Gebiet. Ik wurd hjir wol bliid fan, moat ik sizze”, aldus de enthousiaste gedeputeerde.

(advertentie)